Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

21.06.2018 De wilde bij... in je eigen tuin! Nederlandzoemt.nl

Vorig jaar is Arnhem Zoemt opgericht om kennis over de wilde bij te versprieden onder bewoners en werkgroepen en om werkgroepen te verbinden. We beginnen 21 juni met de eerste avond in de Watermolen. Meer informatie staat op de flyer en het bijbehorende programma [114 KB] . Nog meer informatie is te vinden op www.arnhemzoemt.nl.
22.11.2016 Bewonersparticipatie in de Arnhemse sociale wijkteams, de stand van zaken eind 2016!

Zorgbelang biedt in Arnhem burgers, cliënten van de Arnhemse wijken en professionals van de sociale wijkteams op 14 december 2016 een podium. Op dit podium kunnen zij het gesprek over participatie van de inwoners in de Arnhemse sociale wijkteams met elkaar voeren. Zorgbelang is benieuwd naar de rol van de burger (cliënt) binnen het functioneren van deze teams.

Daarom nodigen we burgers, cliënten maar ook medewerkers van sociale wijkteams uit voor woensdagavond 14 december om de ervaringen met elkaar te delen. Doel van dit alles is om:
. Te kijken wat de stand van zaken is ten aanzien van deze bewoners(cliënt)participatie binnen de sociale wijkteams
. Concrete aanbevelingen op wijkniveau te formuleren om te komen tot een vorm van participatie in de sociale wijkteams die zo veel mogelijk aan sluit bij de wensen van de inwoners in de wijk. Uiteraard kunnen en zullen deze aanbevelingen per wijk verschillen.

Wanneer: woensdag 14 december van 19.30 -21.30uur
Waar: Zorgbelang, Weerdjesstraat 168 Arnhem, IndeWeerd, zaal D.

U kunt zich aanmelden via stefharweg@zorgbelanggelderland.nl, 026-3842821

Let op: bovenstaande bijeenkomst is komen te vervallen wegens te weinig aanmeldingen!


22.09.2013 Wijkfeest Arnhem West

Programma open podium 2013
12.00 uur Opening: WAMV + kinderen (grote podium)
12.10 uur WAMV (grote podium)
12.30 uur ff chilluh (kleine podium)
12.50 uur Global Groove (grote podium)
13.20 uur Ukelele-girlz (kleine podium)
13.40 uur Personeelsband Groot Klimmendaal (grote podium)
14.10 uur Anne Luchies (kleine podium)
14.30 uur De Materie (grote podium)
15.00 uur Benny Franssen (kleine podium)
15.20 uur Nul26 (grote podium)
15.50 uur Marianne en Ruth (kleine podium)
16.10 uur Stones-project (grote podium)
17.00 uur Erik Opdam (kleine podium)
17.10 uur SoulXtension (grote podium)

Presentator: Louk Verhees

Op het wijkfeest:
gratis workshops voor kinderen van 11.00 tot 12.00 uur!
Doe mee aan de opening van het open podium om 12.00 uur.
Monique Hendriks, o.a.bekend van Xie Xie kinderatelier, maakt in ‘t Huukske met de kinderen een grote Chinese draak die vervolgens in de optocht mee gedragen wordt tijdens de opening van het wijkfeest om 12.00 uur. Voor alle leeftijden (tot en met vijf jaar moet er wel een ouder bij zijn).

Alex Hanssen geeft buiten (en bij vies weer in ’t Huukske) een workshop trommelen, van Japans tot Afrikaans. Wat je er leert kun je meteen laten horen bij de opening van het wijkfeest om 12.00 uur. Voor alle leeftijden. Tot en met vijf jaar moet er wel een ouder bij zijn.

Recycle voor Kunst
Voor het maken van een Chinese draak bij de workshop om 11.00 uur hebben we veel repen plastic nodig. Stop daarom je oude plastic tassen in een Recycle voor kunst-verzamelbak!
voor Lombok: bij de Spar binnen op de Oranjestraat.
voor Heijenoord: bij Tulpstraat nr. 20 buiten bij de voordeur.

Programma 't Huukske tijdens het wijkfeest Arnhem West 22 september
Van 11.00 uur tot 11.45 gratis kinderworkshops
Vanaf 11.00 uur kan iedereen voor een kop koffie terecht in het huiskamercafé, of buiten op straat op ons terras.
Vanaf 12.00 uur op straat voor 't Huukske, robots timmeren voor alle kinderen vanaf 5 jaar .
Vanaf 13.00 uur kwartiermakersfestival Arnhem presenteert: gekke of spannende filmpjes maken met Rock en Rolstoel Producties met behulp van een greenscreen in het atelier.
Siza verzorgt Wii competitie in de grote zaal.
(Kwartiermakersfestival Arnhem zorgt ervoor dat kwetsbare mensen door middel van kunstzinnige en bewegingsactiviteiten meer meedoen in onze samenleving)

14.00 tot 14.30 Iris Helena Sterk , De verteljurk
14.45 tot 15.15 Iris Helena Sterk , De verteljurk
Voor iedereen die in sprookjes gelooft tussen de 2 en 100 jaar

Alle activiteiten zijn gratis.

De hele dag in de binnentuin Shabby en Chique, zij laten zien hoe je van oude meubeltjes hippe dingen kunt maken die je vervolgens weer met plezier in je kamer zet.
26.03.2013 Verslag van het wijkgesprek

Op 6 maart hebben vijfentwintig bewoners van Heijenoord, Lombok en Brouwerijweg e.o. met elkaar en met professionals in de wijk gesproken: het wijkgesprek. Doel van de avond was het benoemen van sterke punten van de wijk en punten die verbeterd kunnen worden.

Kansen liggen er volgens de aanwezigen op de volgende punten:
• Houd de publieke ruimte op orde!
• Parkeren en sluipverkeer al lang kwelgeesten voor de wijk
• Communicatie is niet alleen een begrip maar ook een actie
• Coördinatie van initiatieven, inzet van bewoners en samenwerking met instellingen
• Aandacht voor Brouwerijweg
• Ondernemers in de wijk

Reageert allen via www.meedoeninarnhem.nl op deze punten uit het wijkgesprek of voeg uw eigen ideeën toe. Hiervan wordt een tweejarig wijkactieplan gemaakt voor Heijenoord/Lombok dat nog voor de zomer wordt vastgesteld in het wijkplatform. Meer informatie bij uw wijkregisseur Wendy Beukhof.


29.03.2012 Hardlopen op atletiekbaan in de buurt

Op de atletiekbaan van het nationaal sportcentrum van Papendal is nog ruimte voor lopers, loopsters, binnen een enthousiaste groep beginners of gevorderden.

Hardlopen is een individuele sport, verantwoord hardlopen leren binnen een groep, uitgaande van een individueel trainingsniveau en begeleid door een Knautrainer. Aandacht is er voor de warming-up, loopscholing, trainingsintensiteit en cooling-down. Wat ook iemands doelen zijn, voor iedereen is er een programma.

Voor de mensen die nog nauwelijks iets aan loopsport hebben gedaan is er een programma om in 10 weken een half uur te kunnen lopen. Voor diegene die het moeite kost om de stap te zetten kan de groep stimulerend werken. Wil je langere afstanden gaan lopen, ook dan kun je aansluiting vinden bij de grope gevorderde lopers.

Stap Vooruit verzorgt de trainingen op de prachtige atletiekbaan op de maandag- en woensdagavond van 19:45 tot 21:15 uur. Er is de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen of een jaarabonnement te nemen.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.stapvooruit.nl.


24.04.2011 Oud en nieuw vieren met Pasen!

"Oud en nieuw met Pasen!"- dat is titel van de uitdagende paasviering voor het hele gezin. Op 1e Paasdag, zondag 24 april 's middags vanaf 15.00 uur, zijn bewoners uit de wijken van Arnhem-noordwest welkom om mee te zoeken (eieren..), mee te zingen, te kijken of zelfs mee te doen. En bovenal: tijd om elkaar te ontmoeten. Plaats van handeling: Kerkelijk Kultureel Centrum in Het Dorp.

Wat is er nieuw aan Pasen? Al bijna 2.000 jaar vieren christenen dit feest. Om te blijven nadenken over de betekenis van Jezus voor hun leven. Oude koek? Verleden tijd? Doods? Of toch een levende realiteit die inspirerend is en wil zijn voor heel veel mensen? En dus elk jaar en elke dag weer nieuw? Wat is Pasen eigenlijk? Rondom die vragen willen we elkaar zinvol (en gezellig!) ontmoeten. Er is van alles te zien en te beleven - 'vuurwerk' met Pasen dus!

Initiatief van Leef!: ontmoeting en elkaar goed doen

Deze viering is de vierde in een reeks wijkontmoetingen. Het is een initiatief van Leef! Onder die naam is een groepje enthousiaste wijkbewoners in 2010 begonnen na te denken wat je in de wijk voor elkaar kunt betekenen. In het leren kennen (herkennen en begroeten!) van elkaar, nieuwe contacten opdoen, elkaar tot hulp en plezier zijn, samen dingen doen - elk mens is het waard te ontmoeten. Dat kan in allerlei vormen. Eén vorm is sinds januari 2011 al actief: elke laatste zondag van de maand is er vanaf 15.00 uur in het KKC van Het Dorp een bijeenkomst met wezenlijke vragen over de zin van het leven, hoe je omgaat met wat je in je leven tegenkomt (tijd, gezin, geld, relaties, vreugde en verdriet etc.), wat is de rol van God hierin etc. Koffie vooraf, soep & broodjes nadien, gelegenheid tot persoonlijk gesprek volop. Voor kinderen is er een apart programma (niet met Pasen, dat is een gezinsgebeuren). Andere vormen van ontmoeting, inspiratie en samen doen (sportief, cultureel, zinvol, kennismakend, gezellig tafelend etc.) staan nog 'als potjes op het vuur'. Het borrelt en bruist van de ideeën. Bruis mee - kom op 24 april en/of denk mee hoe we elkaar goed en recht kunnen doen als wijkbewoners van de Burgemeesterswijk, Gulden Bodem, Hoogkamp, Sterrenberg, Heijenoord en Lombok.


21.04.2011 Kick-off Lippenstift voor de stad

Op donderdag 21 april krijgt Arnhem lippenstift. Wethouder Margreet van Gastel onthult dan het eerste lippenstift-project, tegenover het nieuwe Cito-gebouw aan de Amsterdamseweg. Daarmee geeft zij ook het startsein voor de prijsvraag Maak Arnhem leuker.

De initiatiefnemers van Lippenstift voor de stad roepen alle Arnhemmers op om creatieve oplossingen te bedenken voor lelijke en verwaarloosde plekken. Braakliggende stukken stad, waaraan je kunt afzien dat er even geen geld is om ze aan te pakken. Dat kan Arnhem, als broedplaats van creatief talent, toch niet op zich laten zitten, vinden de mensen van het project. Daarom schrijven ze de prijsvraag Maak Arnhem leuker uit. Met wat 'veegjes lippenstift' op belangrijke kale plekken krijgt Arnhem een energieke en positieve uitstraling.

Iedereen die in Arnhem woont of werkt mag meedoen aan de prijsvraag: ontwerpers, studenten, maar ook 'gewone burgers'. Deelnemers kunnen zich inschrijven in twee categorieën: professionals en amateurs. Een aantal nominaties wordt als lippenstift voor de stad tentoongesteld. Op www.lippenstiftvoordestad.nl kan het publiek stemmen voor de twee beste ideeën in de amateurcategorie. Een vakjury kiest de twee beste ontwerpen in de professionele categorie. Vier winnende projecten worden uitgevoerd, twee in elke categorie.

Lippenstift voor de stad is een van de projecten die vorig jaar subsidie kregen van de gemeente Arnhem en het Ondernemersfonds Arnhem. De site www.lippenstiftvoordestad.nl werd gesponsord door Stichting Abavo. Daarnaast zijn er o.a. bijdragen van de Kamer van Koophandel en de OKA. Het draagvlak voor het project groeit nog steeds, ook dankzij de vele partners die aanhaken.

Lippenstift voor de stad is een initiatief van Jolande van Amerongen van Hotel Blanc, Frits van den Boogaard van Breijn, Hans Kranenborg van bd architectuur, Josée Langen van Het Lab - ontwerp en advies, Petra Ligtenberg van de Cultuurherberg en Hans van Loon van ARCADIS, atelier stedenbouw.


23.01.2011 Verslag van eerste bijeenkomst Leef!

Op zondagmiddag 23 januari ging een nieuw initiatief in de wijk van start, onder de naam Leef! Er kwamen 80-90 mensen op af, waarvan bijna 20 enthousiaste kinderen. Elke laatste zondagmiddag van de maand kunnen wijkbewoners van Heijenoord, Lombok, Burgemeesterswijk, Hoogkamp (en wie verder ook maar wil), elkaar gezellig en zinvol ontmoeten. Voorlopig vindt dit plaats in het Kerkelijk Kultureel Centrum van Het Dorp.

Ontmoeting en zingeving in de wijk. Dat is het doel van Leef! Met dit nieuwe initiatief wil een groepje christenen in onze wijken mensen uitnodigen elkaar te ontmoeten. De bijeenkomst begon daarom met een kopje koffie vooraf en sloot af met een hapje eten. De opzet is om daar tussenin samen na te denken over 'de dingen' van het leven die een mens bezig houden. Wezenlijke vragen over de zin van het leven, hoe je omgaat met wat je in je leven tegenkomt (tijd, gezin, geld, relaties, vreugde en verdriet etc.), wat is de rol van God hierin etc. Mirjam de Stigter sprak de eerste bijeenkomst heel herkenbaar over de vragen naar de zin van het leven. Dat is het stramien van Leef!: ontmoeting, er wordt gezongen, er is een praatje over het thema van die dag, gelegenheid voor persoonlijk gesprek. "Alles eigentijds, ongedwongen en heel gewoon", zegt Wim Bos, een andere man achter Leef!.

Leef! is begonnen met een groepje enthousiaste wijkbewoners die voor elkaar en voor de wijk iets willen betekenen. Die mensen willen zij maandelijks bij elkaar brengen. Wim Bos zegt daarover: "Elkaar leren kennen, elkaar herkennen en begroeten als je elkaar tegenkomt bij de supermarkt of op straat. Wie weet wat hieruit opbloeit aan bijv. nieuwe contacten, een bezoekje of wellicht gezamenlijke wijkinitiatieven. We zien wel... Open voor iedereen, los van leeftijd of achtergrond of levensovertuiging, willen wij meer maken van deze wijk".

Volgende Leef!-bijeenkomsten zijn op 27 februari en 27 maart 2011. Vanaf 15.00 uur kan je komen binnenlopen voor een kopje koffie. Rond 17.30 uur is de bijeenkomst afgelopen (voor wie een hapje wil blijven eten). Locatie: KKC in Het Dorp. Voor mee info: www.leef-arnhem.nl of neem contact op via info@leef-arnhem.nl of met een van de aanspreekpunten: Riet 026-3516162, Mirjam 085-8778504 of Wim 06-10076002


04.10.2010 Stadsdebat, Café Dudok, Koningstraat 40, Arnhem van 19.30-22.30 uur

Ambities in tijden van crisis. Dat is het onderwerp van het eerste Stadsdebat dat maandag 4 oktober in café Dudok wordt gehouden.

De eerste begroting van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders is gereed. Forse bezuinigingen liggen in het verschiet. In 2011 valt het nog mee, maar de jaren daarna kunnen de bezuinigingen oplopen tot 25 miljoen euro structureel. Het college bestaande uit SP, VVD, Groen Links en D66 neemt de harde besluiten pas later. Nu is het moment om het college bij te sturen. Tijdens het Stadsdebat krijgt het publiek daar alle gelegenheid voor.

De wethouder van Financiën, Martijn Leisink van D66, vertelt wat zijn visie is op de eerste begroting van het nieuwe college. Hij wordt door gespreksleider Maarten Bouwhuis aan de tand gevoeld over wat hij in petto heeft voor de jaren na 2011. Het publiek gaat direct in gesprek met de gasten, de wethouders en raadsleden en ieder die aanwezig is.

Hoe staat het met de amateursport in Arnhem. Wethouder Gerrie Elfrink van sportzaken zal hierover zijn visie ontvouwen. Is het stimuleringsbeleid om iedereen te laten sporten te handhaven? 2,5 miljoen euro steekt de gemeente in de multifunctionele Arnhem Hal in Papendal, maar blijft er voldoende over voor de clubs om activiteiten te doen en trainers te betalen?

In 2011 zullen, als het aan het college ligt, de bewonersbudgetten van de vier Krachtwijken in Arnhem gekort worden. Hoe is het met de ambitie van verantwoordelijke wethouder Henk Kok gesteld om dat wat in Klarendal, Presikhaaf, Malburgen en ’t Broek tot stand is gekomen voort te zetten? En hoe staat dat in de wijken in Arnhem zuid: de Laar West en Oost, Kronenburg en Elderveld waar veel bewoners uit de krachtwijken naar toe zijn verhuisd? Is het beleid van de krachtwijken niet in feite het verspreiden van armoede over de stad, waardoor het minder zichtbaar is?

En hoe staat het met de ambities van dit college op het gebied van de kunstensector? En Rijnboog waar in drie maanden tijd de bevolking betrokken wordt bij de planvorming voor een alternatief voor de haven? Wat staat wethouder Margreet van Gastel voor ogen met de Rijnkade? En wat houdt haar aanvalsplan tegen leegstand in? Hoe gaat dit college het parkeerprobleem in de binnenstad te lijf? De Blauwe Golven weer open voor parkeren, zoals ze ooit bedoeld waren. Biedt dat voldoende soelaas? En hoe staat het met de wens het openbaarvervoer naar het centrum te bevorderen voor een schoner milieu?

Publiek krijgt volop de gelegenheid mee te debatteren en onderwerpen in te brengen. Initiatiefnemers van de Arnhem Dag van de Geschiedenis op 13 juli geven een toelichting op dit jaarlijkse evenement. Bewoners van het Spijkerkwartier vragen aandacht voor hun bezwaren tegen het splitsen van woningen, dat het karakter van de buurt ernstig aangetast. Hoe zit dat in andere buurten in de stad? En last but not least: de werkgelegenheid in de productiesector. 120 productiebanen verdwijnen door sluiting van opnieuw een productiebedrijf. Een vertegenwoordiger van FNV Bondgenoten en de OR komt naar het Stadsdebat. Zij maken zich zorgen of de gemeente Arnhem zich wel voldoende bekommert voor behoud van deze werkgelegenheid?

Stadsdebat, maandag 4 oktober. Café Dudok is speciaal aangepast met voorzieningen voor minder validen. Inloop vanaf 19.00 uur aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur. Met een voorgelezen column door Harry van der Ploeg van de Gelderlander en een live cartoonist en volop gelegenheid om te twitteren.

Organisatie: Griffie van de Gemeenteraad Arnhem, de Gelderlander,Café Dudok, Arnhem –Direct, RTV Arnhem en Herman Spinhof.


19.09.2010 Autovrije zondag/wijkfeest Lombok

Rommelmarkt
Naast de rommelmarktkramen zijn er o.a. een levende fruitmachine, een gedichtenafhaalkraam en diverse informatieve stands. Kinderen mogen gratis hun spullen verkopen op de middenberm van de Nassaustraat.

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen is er o.a. een springkussen en een Italiaanse ijscokar. De kinderen kunnen net als de volwassenen schilderen à la Montmartre en optreden op het open podium. Voor de allerkleinsten speelt Kindermuziektheater 'Vuurvlinders' de voorstelling: 'Wiebelbillenboogie' om 15.00 uur in 't Huukske.

Open podium
We starten om 11.00 uur met de West Arnhemsche Muziek Vereeniging, familiefanfare 'De Expeditie' en het wijklied van Lombok en Heijenoord. Er zijn diverse spetterende optredens van wijkbewoners met popbands, koren, kinderacts etc. van 12.00 tot 16.00 uur.

Om 14.00 uur kun je meedoen met en genieten van Djembé-Plus, met maar liefst 100 djembé-spelers. Wil je ook meedoen, neem dan je djembé mee! Vanaf 16.00 uur sluit topband SoulXtension de dag swingend af.

Kookclub 'Prinsheerlijk'
Kookclub 'Prinsheerlijk' en de West Arnhemsche Muziek Vereeniging zorgen samen voor de inwendige mens. 's Morgens zijn er heerlijke door wijkbewoners gebakken taarten te koop met thee, koffie en fris. 's Middags kun je genieten van heerlijke zelfgemaakte broodjes met een koel tapbiertje en diverse wijnen.

Kunstclub 'Oranje Boven'
Bij kunstclub 'Oranje Boven' kun je je de hele dag in de Parijse wijk Montmartre wanen. Met penseel en verf kun je verschillende wijktaferelen schilderen op echte schildersezels. De activiteit is voor jong en oud en kost niks.

Ruilwinkel
In 't Huukske is deze dag een ruilwinkel. Hier kun je je eigen kleding, schoenen en accessoires ruilen. Wat je inbrengt moet schoon en heel zijn. De ruilwinkel is een gezamenlijk project van kunstclub 'Oranje Boven' en Switch.

Lomboks boekhoekie
Vanaf 19 september staat in de barruimte van't Huukske een kast waar boeken, tijdschriften en dvd's in kunnen worden gezet. De schenker mag een ander exemplaar meenemen.
18.09.2010 Open judolessen verzorgt door Bushi Arnhem

Zaterdag 18 september verzorgt Bushi Arnhem twee open judolessen bij Healthclub Heijenoord, namelijk om 11.00 en 13.00 uur. U bent van harte welkom. Het persbericht is hier [153 KB] te downloaden. Vanaf donderdag 23 september zal Jeroen Putman wekelijks starten met 2 judolessen op de donderdagmiddag. Meer informatie over Stichting Bushi Arnhem kunt u vinden op www.bushiarnhem.nl.02.01.2010 Kerstbomenverbranding

Zaterdag 2 januari 2010 op het Callunaveld, aanvang 18.00 uur. Met Glühwein en chocolademelk. Inleveren bomen vanaf 14.00 uur. Voor elke boom ontvang je een lot en maak je kans op een mooie prijs.


21.10.2009 WE ARNHEM focust op Arnhem als collectief

Met een dikke knipoog naar I Amsterdam heeft een groep studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een platform voor de creatieve Arnhemmer opgezet. WE ARNHEM spreekt Arnhem aan als collectief, met de gedachte dat men als collectief succesvoller is dan als individu. Het doel van WE ARNHEM? Creativiteit in Arnhem samenbrengen en stimuleren door middel van co-creatie.

Uit de talloze netwerkborrels die in Arnhem regelmatig worden georganiseerd, blijkt dat er in het Gelderse middelpunt aan creativiteit geen gebrek is. Het aanbod van ZZP-ers, hobbyisten, talenten en evenementorganisatoren is hoog, maar met zo veel borrels, meetings en evenementen bij elkaar lopen deze elkaar regelmatig mis. WE ARNHEM is de missende schakel in het geheel, een plek waar creatievelingen elkaar kunnen vinden, via het web, maar ook offline.

Voor meer informatie, kijk op: www.wearnhem.com


25.05.2009 Nieuw parkeerbeleid kost autobezitters 120 euro extra per jaar

De Gemeente Arnhem beurt 2,16 miljoen met het nieuwe parkeerregime dat ze wil gaan doorvoeren in de wijken rondom het stadscentrum. Aan kosten voor extra voorzieningen en handhaving (parkeerwachters) is de gemeente 1,5 miljoen euro kwijt. Per saldo wordt de gemeentekas met 0,66 miljoen euro gespekt.

De nieuwe parkeervergunningen-regeling wil de gemeente invoeren in tien wijken rond het centrum: Heijenoord, Brugstraat e.o., Burgemeesterswijk-zuid, Transvaalbuurt, Sint Marten, Sonsbeekkwartier-zuid, Spoorhoek, Spijkerkwartier, Boulevardkwartier en de Van Verschuerbuurt e.o..

De bewoners gaat dat 120 euro per jaar per auto extra kosten. 'Het prijskaartje dat aan zo’n vergunning hangt (nog geen € 10,- per maand), maakt voor de meeste bewoners van een wijk niet zoveel uit. De auto hebben ze immers zo hard nodig dat ze bereid zijn € 10,- per maand te betalen voor parkeerruimte,' schrijft verantwoordelijk wethouder Cees Jansen (CDA) in de nota 'Parkeren waar je wezen moet'.

Hevig verzet
Het nieuwe regiem wil de gemeente graag in het najaar doorvoeren onder het motto: 'eenheid in regiem'. Daarmee wil de gemeeente 'voorkomen dat er een lappendeken aan maatregelen ontstaat'. Bewoners zijn tegen de plannen in verzet gekomen en halen handtekeningen op in een bezwaarschrift dat zij aan de gemeente zullen aanbieden.

Bron: Herman Spinhof


30.04.2009 Wijkfeest Lombok op 20 september 2009

Het duurt nog even, maar voordat je het weet is het zover: het enige echte Wijkfeest Lombok gaat weer plaatsvinden en wel op zondag 20 september 2009. De voorbereidingen zijn al in volle gang en het wordt drukker en gezelliger dan ooit !

Bron: Lombokkers.nl
21.09.2008 Autovrije dag

Tien Arnhemse wijken doen 21 september mee aan de landelijke autovrije dag. Sommige wijken doen mee met een aantal straten, andere met één straat. Officieel wordt de autovrije dag om twaalf uur geopend op Heijenoord. Dit gebeurt onder begeleiding van het Heijenoordschool-kinderkoor. Ook komen er op deze locatie een springkussen, een fietsparcours en verkoopkraampjes van bewoners.

Om drie uur start een jamsessie voor gitaristen, zangers, slagwerkers en koperblazers. Behalve in Heijenoord zijn er ook autovrije straten in Holthuizen, Hoogkamp, Klarendal, Lombok (Braderie in Oranjestraat en Nassaustraat), Monnikenhuizen, Spijkerkwartier, Sonsbeekkwartier-Zuid, Paasberg en Rijkerswoerd.
16.09.2008 Wijkschouw Arnhem-West (Lombok en Heijenoord)

Het Wijkplattform Arnhem-West organiseert op dinsdagavond 16 september 2008 samen met de gemeente een wijkschouw. Tijdens deze wijkschouw bezoeken deelnemers van het wijkplatform en functionarissen per fiets de wijk, om te kijken waar in het openbare gebied extra aandacht besteed moet worden aan het onderhoud. Zij bezoeken van tevoren geïnventariseerde locaties in de wijk, wijkinitiatieven en lopende wijkwerkzaamheden.

Als bewoner kunt u ook zelf een aandachtspunt aandragen. Naast punten over het onderhoud kunt u ook aandacht vragen voor verkeersonveilige situaties. iedereen die een aandachtspunt aandraagt, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de wijkschouw om zijn/haar punt toe te lichten.

De wijkschouw wordt uitgevoerd door deelnemers van het wijkplatform en wijkbewoners die een aandachtspunt aandragen voor de schouw. Maar ook door gebiedsgebonden functionarissen zoals wijkagenten, medewerkers Verkeer, de stadsdeelmanager Onderhoud van Stadsbeheer, medewerkers van woningbouwcorporaties en medewerkers van Wijkzaken (dienst Maatschappelijke Ontwikkeling).

Wat kunt u/de bewoners ter voorbereiding van deze wijkschouw doen? Heft u zaken die u onder de aandacht wilt brengen, laat het ons dan zo snel moeglijk weten! Dit kan bij voorkeur per e-mail, per telefoon of schriftelijk. U geeft kort aan waarover het gaat en waar de locatie is die wij moeten bezoeken. Ook kunt u tijdens de schouw het aandachtspunt op de locatie zelf persoonlijk toelichten. Daarover wordt dan contact met u opgenomen.

Natuurlijk kunt u opmerkingen over gevaarlijke situaties (losliggende stoeptegels, geknakte boomtakken, afval in het water, etc) direct doorgeven aan de servicelijn: 0900-1809. Afhankelijk van de urgentie van de situatie zal dit dan in enkele dagen worden verholpen.

Wilt u uw reactie vóór 6 september 2008 doorgeven aan Daphne den Haan (projectmedewerker MO/Wijkzaken)? Dat kan schriftelijk via Postbus 5283, 6802 EG Arnhem, per e-mail via daphne.den.haan@arnhem.nl of telefonisch via 026-3773785.


13.09.2008 Late summernight movie

Stichting 'de Calluna' presenteert op zaterdag 13 september om 20:30 uur de Late summernight movie Hairspray. Locatie is het Callunaveld, entree is gratis (een fooi in de pot is welkom). Zelf meenemen: stoel, hapje en drankje. Bij slecht weer wordt de film vertoond in het Callunagebouw.


05.01.2008 Kerstboomverbranding

Stichting 'De Calluna' presenteert op zaterdag 5 januari 2008 de traditionele Kerstboomverbranding op het Callunaveld met Glühwein en warme chocomel. Voor elke kerstboom ontvang je een lot, waarmee je kans maakt op een mooie prijs! Inleveren bomen vanaf 14:00 uur; de loterij en start verbranding is om 18:00 uur.


16.09.2007 Autovrije Dag

Hoewel er dit jaar geen braderie is op de Oranjestraat zullen we de Autovrije Dag dit jaar zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Van 12:00 tot 17:00 uur is er van alles te doen op het kruispunt van de Noordelijke Parallelweg, Veluwestraat, Tormentilstraat en Hertshoornstraat. Voor kinderen is er een springkussen en er zal worden gewerkt aan een enorm schilderij. Daarnaast is er op deze plek een informatiemarkt. Ook zijn er deze middag kraampjes waar bewoners hun creatieve producten (of rommeltjes) verkopen. En op het terras kun je lekkere drankjes en hapjes bestellen.

Centraal staat het open podium met veel muziek. Om 12:00 uur wordt het open podium geopend door een vertegenwoordiger van het College van B&W. De openingsact: het Heijenoordschool-kinderkoor met ondersteuning van veel slagwerk. Rond 15:00 uur start een grote jamsessie voor gitaristen, zangers, slagwerkers en koperblazers. De twee of drie nummers die we gaan spelen zijn niet moelijk, dus iedereen kan meedoen. De partituren voor de meespeel-popnummers zijn aan te vragen per mail: a.hansen@grootklimmendaal.nl. Op datzelfde adres kun je je ook opgeven voor deelname aan het open podium met je eigen act.

Voor het huren van een kraam voor de (rommel)markt (à € 17,50) of het reserveren van een gratis grondplaats kun je bellen met 026-3701525. Wil je de organisatie helpen bij de voorbereidingen of kun je op dag zelf assisteren (bijvoorbeeld met het bouwen van de muziektent), meld je dan bij de organisatie via 026-3701525.


15.09.2007 "Late summernight movie"

Stichting "de Calluna" presenteert op zaterdag 15 september de "Late summernight movie". Op het Callunaveld wordt om 16:00 uur de film "Asterix en de Vikingen" vertoont, terwijl om 21:00 uur de film over het leven van Johnny Cash "Walk the Line" aan bod komt. Neem zelf een stoel, een hapje en eend ranje mee. Entree is gratis (een fooi in de pot is welkom!). BIj slecht weer verschuift het programma naar 22 september.


10.05.2007 Wie maakt het mooiste EK-spandoek?

De UEFA EK Onder 21-cup keert nog één keer terug naar Arnhem. Maandag 21 mei, in de 21e week van het jaar en op de 21e dag voor de aftrap, wordt de cup ingehaald op het Kerkplein. Toernooidirecteur Harry Been, toernooi-ambassadeur Frank de Boer en Arnhemse prominenten luisteren het evenement op. Het hele programma duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Scholieren, sporters en andere liefhebbers worden uitgenodigd om 21 mei vanaf 15.00 uur met een zelfgemaakt EK-spandoek op het Kerkplein te zijn. De makers van de tien mooiste spandoeken winnen kaarten voor de halve finale en een Adidas EK-bal.

In Gelredome worden drie poulewedstrijden (11, 14 en 17 juni) gespeeld èn de halve finale op 20 juni met mogelijk titelverdediger Jong-Oranje.

Maandag 21 mei kunnen bezoekers van het evenement bij de Eusebiuskerk ook de snelheid van hun schot laten meten, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Tevens worden de finalewedstrijden van het straatvoetbaltoernooi gespeeld. Een jury kiest om 16.00 uur de mooiste spandoeken en maakt de uitslag bekend. Dé kans om kaarten voor de halve finale en een EK-bal te winnen.

Informatie over de kaartverkoop UEFA EK Onder 21 vindt u op www.euro2007.nl.


23.01.2007 Inloopavond Geluidwerende maatregelen Spoor West

De Gemeente Arnhem nodigt u, mede namens Pro Rail, voor een inloopavond waarop de Gemeente Arnhem het voorstel voor de Zuidelijke Parallelweg en de Heijenoordseweg zal presenteren.

Locatie: ROC Rijn IJssel
Adres: Veluwestraat 120, Arnhem
Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Tijdens de inloopavond zal in grote lijnen een beeld worden geschetst van de voorgestelde aanpak en planning. Geluidberekeningen zullen bepalen óf de woning in aanmerking komt voor voorzieningen en zo ja, welke voorzieningen.

Het doel van het project gevelisolatie is ervoor te zorgen dat de woningen in Arnhem West voldoen aan de eisen die worden gesteld in het Besluit Geluidshinder Spoorwegen (doorgaand spoor); zowel BGS Oud (gerealiseerd project Arnhem West) als BGS Nieuw (toekomstige Sporen in Arnhem). Door de gecombineerde aanpak van geluidproblematiek worden er slechts één keer werkzaamheden aan de betreffende woningen uitgevoerd. Het streven is om voor het grootste deel van de woningen de gevelisolatie voor het eind van 2007 gerealiseerd te hebben.


06.01.2007 Kerstboomverbranding

Op zaterdag 6 januari 2007 vindt op het Callunaveld de jaarlijkse Kerstboomverbranding plaats, met Glühwein en warme chocomel. Aanvang 19:00 uur. Voor elke kerstboom ontvang je een lot, waarmee je kans maakt op een mooie prijs! Inleveren bomen van 15.00 tot 18.30 uur.


26.09.2006 Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Dinsdag 26 september nodigt de gemeente u uit om mee te praten over de toekomst van uw wijk. Wat is top in uw wijk en wat voor tips heeft u? Wat is uw hartenwens voor uw buurt en hoe denkt u over wonen, welzijn, voorzieningen, veiligheid, sport of andere zaken. Vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur kunt u binnenlopen in De Sleutel gelegen in ‘t Dorp, Jachthoornlaan 1A. Wethouder Barth van Eeten en zijn collega’s organiseren deze bijeenkomst in het kader van de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning. In deze wet is vastgelegd dat de gemeente er voor gaat zorgen dat u mee kunt (blijven) doen in de samenleving. Om dit te realiseren worden plannen gemaakt en daarvoor heeft de gemeente uw inbreng nodig. Kortom wat is er volgens u nodig zodat u lang en gelukkig in uw eigen wijk kunt blijven wonen? Kijk voor meer informatie op: www.arnhem.nl/wmo of neemt contact op met Carola Bremer, coördinator WMO via telefoonnummer 06-48333128.


23.09.2006 Openlucht film

Op het Callunaveld wordt op zaterdag 23 september 2006 om 21:00 uur de film Amélie in de openlucht vertoond. Toegang is gratis en de voorstelling gaat ook door als het (een beetje) regent. Er wordt de 'American Style' gehanteerd: oftewel neem s.v.p. zelf wat te snoepen en drinken mee. Voor jezelf en eventueel voor je mede filmkijkers. Meer informatie op www.calluna-arnhem.nl.


23.04.2006 Koninginnedag 2006

Zaterdag 29 april kunnen de kinderen in onze wijk hun spelletjeskunsten en versierde step of fiets weer showen tijdens de Koninginnedagfeesten. En natuurlijk mogen de ouders daar een een handje bij helpen en in elk geval van meegenieten. Dit jaar organiseert Werkgroep Koninginnedag West Arnhem de festiviteiten voor de 18e maal. Het programma treft u aan in onze agenda.


11.11.05 Sint Maarten Lampion-optocht

De jaarlijkse lampion-optocht in de wijk Heijenoord ter gelegenheid van Sint Maarten start dit jaar weer in het blikken theater van de Heijenoordschool aan de Gentiaanstraat 25. Aldaar worden de liedjes geoefend en wordt het verhaal van Sint Maarten verteld en uitgebeeld. Alle kinderen die verkleed zijn in engelen-kleren met vleugeltjes mogen meedoen aan het engelenorkest tijdens het Sint Maartenverhaal.

Met bonte lampionnen en muziek trekken de kinderen vervolgens naar eigen inzicht door de Callunastraat, de Gentiaanstaat, de Heijenordseweg, de Bremstraat, de Hertshoornstraat en de Tormentilstraat om te zingen. Er mag alleen aangebeld en gezongen worden bij huizen waar geen briefje op de voordeur hangt!


06.09.05 Autovrije Dag Heijenoord/Lombok

Het is bijna zover; de Autovrije Dag in onze wijk op zondag 18 september 2005. Het complete programma met bijbehorende tijden kunt u vinden in de wijkkrant Langs Rijn & Rails die verschijnt op 10 september a.s.
Bron: Organisatie Autovrije Dag Arnhem-West


28.08.05 Opening hernieuwde Oranjestraat

Op zondag 18 september zal de feestelijke opening van de hernieuwde Oranjestraat in de Arnhemse wijk Lombok plaatsvinden. Er zijn op deze dag tussen 11.00 en 19.00 uur diverse activiteiten zoals een braderie & rommelmarkt, podium met muziek, rad van fortuin & loterij, en springkussens voor de kinderen. Iedereen is welkom!


27.03.2005 Kedeng Kedeng

De Stichting Geluidshinder Arnhem-West (SGAW) organiseert op woensdag 30 maart van 19:00 - 20:00 uur het muzikale evenement Kedeng Kedeng op de Orangebrug (de spoorbrug tussen Heijenoord en Lombok). Een explosie van ritme's uit Cuba, Brazilië, West-Afrika en Europa door muzikanten van eigen bodem uit Heijenoord en Lombok. Neem uw eigen slagwerkinstrument mee (al is het een pan met lepel) en 'join the rythm'. M.m.v. Sambagroep Monte-Reno, jeugdorkest Ariba-Ariba (WAMV) en slagwerkgroep WaWa.
Bron: Stichting Geluidshinder Arnhem-West


21.03.2005 Koninginnedag en Sinterklaasintocht 2005

Dit jaar organiseert de Werkgroep Koninginnedag West Arnhem voor de 17e maal het koninginnedagfeest en de sinterklaasintocht in onze wijk. Om er ook dit jaar weer een succes van te kunnen maken vragen wij uw financiële steun. Uw bijdrage kunt u storten op bankrekening 53.66.81.201 (ABN AMRO Oosterbeek) ten name van Werkgroep Koninginnedag West Arnhem. Binnenkort wordt het programma voor het Koninginnedagfeest aangeboden, ook dit jaar is er weer ruimte voor een rommelmarkt en gaan we weer lekker pannenkoeken bakken. Wij hopen op uw spontane bijdrage, zodat we er weer een paar mooie feesten van kunnen maken! Als u vragen of opmerkingen heeft dan, kunt u deze e-mailen.
Bron: Werkgroep Koninginnedag West Arnhem


10.03.2005 Werkzaamheden Oranjestraat, Lombok, Buiten Gewoon Beter

Op maandag 21 maart 2005 start de herinrichting van de Oranjestraat in het kader van het project Buiten Gewoon Beter Heijenoord - Lombok. De totale werkzaamheden zullen ongeveer twaalf weken duren. We starten met de vervanging van het laatste stuk riolering in de Zuidelijke Parallelweg tot aan de Nassaustraat ter hoogte van de Oranjebrug. Vervolgens zal de herinrichting van de Oranjestraat tot aan de Utrechtseweg worden uitgevoerd. De doorstroming van het verkeer over de brug wordt geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Het gebruik van de bestaande verkeerslichten gedurende de werkzaamheden is om technische redenen niet mogelijk. De Oranjebrug wordt op maandag 21 maart 2005, naar verwachting voor een periode van drie weken, geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Utrechtseweg en de Amsterdamseweg. De omleiding wordt met borden aangegeven. De brug wordt dus niet afgesloten voor voetgangers en (brom)fietsers.
Gedurende de werkzaamheden aan de Oranjestraat zal het verkeer in de wijk als volgt omgeleid worden:
a. het verkeer komende van de Utrechtseweg: via Oranjestraat/rechtsaf Alexanderstraat/Zwarte Weg/Zuidelijke Paralleweg/Oranjebrug.
b. Het verkeer komende vanaf Heijenoord: Via Oranjebrug/rechtsaf de Zuidelijke Parallelweg/Wilhelminastraat/Utrechtseweg.
Het bus- en/of vrachtverkeer zal gedurende de werkzaamheden, in verband met de smalle straten, geen gebruik kunnen maken van de omleiding in de wijk. Zij dienen gebruik te maken van de omleiding via de Utrechtseweg of de Amsterdamseweg.
Bron: Gemeente Arnhem


09.03.2005 Heijenoord.net op nr. 1 bij Google.

Typ bij Google de zoekterm Heijenoord in en Heijenoord.net staat op plek 1. Daarmee streven we in één keer o.a. Heijenoord.com en Heijenoordschool.nl voorbij (en zo hoort het ook :-)).


01.03.2005 Wat actueel is?

Deze site! Vandaag gelanceerd.


Reacties zijn van harte welkom via het gastenboek of het contactformulier.
Startpagina | Sitemap | Disclaimer