Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

04.06.2011 - Miriam Appels
Ik heb er gewoond vanaf mijn 2e jaar tot mijn 21e jaar. Heb op de Brouwerijweg 75/77 gewoond en ben daar ook "uit huis" getrouwd. Wij hadden vijf tweelingen in de straat. Op de hoek was een drogisterij "Blom". Tussen de drogisterij en ons zat de fam. Foppen. Tegenover ons was een bakker. Ben even de naam kwijt. Verderop (halverwege rechts) was een verfzaak (fam. Janssen) en die hadden ook een tweeling (twee-eiig). Schuin tegenover ons zat de fam Muiz(s)er met ook een tweeling (twee-eiig). Boven aan de Brouwerijweg links had je een patatkraam. Aan diezelfde kant was ook de fam Arnst die ook een tweeling had (twee-eiig). Via Schoolbank.nl heb ik nog contact gehad met hun Wilma en Ans. Ze hebben ook nog bij mij op de lagere school gezeten, de Pieter Breughelschool.

Verder had je een viswinkel op de hoek van de brouwerijweg en de Veluwestraat waar je heerlijk vis kon eten.
Bovenaan de Brouwerijweg (rechts)zat de Vegee (winkel). Aan die zelfde zijde was een soort soos (Hooky tooty) voor jongeren. Je zegt Hoekie toetie. Daar konden jogeren dansen in groepen (o.a de Gondels). Ieder weekeinde speelde daar een bandje en je kon tegen een klein bedrag daar naar toe. Ik mocht niet naar binnen, maar mijn zus was 5 jaar ouder en die ging daar iedere zaterdag dansen. Mijn vader haalde haar om 12 uur op omdat ze dan binnen moest zijn. Hij kwam haar gewoon binnen ophalen en het was nog geen 100 meter lopen van huis. Voor dat het gebouw er kwam was het braak terrein en wij hebben er vaak met dekens een tentje gemaakt en gespeeld. Daarnaast had je een kruidenier "de Gruyter" waar we stroopwafels kochten en zoethout en sleuteldrop en zwart op wit. Onderaan de Brouwerijweg (rechts) zat nog een soort drogisterij, volgen mij de Vivo. Links had je een "kroeg". Die zat op de hoek van de Rozenstraat. Daar zat de fam Rijzemus.

Een zoon daarvan heb ik via schoolbank terug gevonden en nu via Hyves ook kunnen benaderen. Hij is woonachtig in Drente. De huizen waar ik woonde zijn er niet meer, maar ik heb er nog veel herinneringen aan. Het was een mooie maar ook bewogen tijd. Mijn ouders leven niet meer en heb daar ook een "rot" periode maar ook een "fijne" periode meegemaakt.

Arnhem blijft voor mij nog altijd in mijn hart zitten. Mooie gebouwen uit het verleden. Fijn stappen in het centrum (Korenmarkt). Werken bij de Bata. Stappen in de Jacobiberg. Werken bij de Agfa (mijlpaal). Eerste autorijles voor 10 gulden per uur. Ik heb nog een paar foto's van die tijd in mijn bezit. Mocht je meer willen weten hoor ik dat wel.

Klik hier om een bijdrage te schrijven
Terug 1 2 3


Startpagina | Sitemap | Disclaimer