Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

29.11.2010 - Wim Brock
Bij het zien van Heijenoord.net kwamen bij mij ook weer herinneringen boven. Heb tot 1939 op de Schilderstraat 28 gewoond. Ik kende de familie Mielekamp, familie Hermsen, Van Essen en Wex. Voskamp. In de school was een tombola en heb toen voor een cent uit de grabbelton twee schilderijtjes gewonnen die ik nog steeds heb. Voetballen bij de Calunastraat en later heel lang in het eerste van SML gespeeld waar ik nog steeds lid van ben. Leuke herinneringen. Zat op de Bakenbergseweg op school. Mooie tijd, maar lang geleden. Woon al 42 jaar in Nijmegen maar die tijd blijft een mooie periode.

20.04.2010 - Cor Kanters
Ben al sinds 1951 weg uit Arnhem en ben nu 67 jaar. Maar sinds ik met pensioen ben, wil ik ieder jaar terug naar Heijenoord. Heb daar gewoond van 1942 tot 1951. Bekenden waren Meeberg, Van Nies, Vogelpoel, Joosten, Hardeman. We hebben gewoond in de Schilderstraat. We gaan nog regelmatig naar Sonsbeek waar ik als kleine jongen stekelbaarsjes ging vangen.

29.12.2009 - Ger Ruuls
Nu ontdek ik dat er iets niet geheel juist is gegaan met het artikel dat ik op 22 december jl. heb geschreven. Dat is dus blijkbaar verloren gegaan. Momenteel ontbreekt me de tijd om alsnog een en ander te vertellen. In het komende jaar ga ik dat alsnog doen. Ik heb gewoond op de Heijenoordseweg 74 van 1937 tot 1947 en had het er erg naar de zin. Maar voor nu wens ik alle Heijenoorders een bijzonder gelukkig 2010!

11.11.2008 - Alien van Alst
Hallo, Ik wil graag een (stads)wandeling uitzetten in Lombok en Heijenoord; wie kan mij helpen aan leuke verhalen, feiten en anekdotes? Ik ben gids en geef rondleidingen in Arnhem, mijn bedrijfje heet Arnhem Binnenstebuiten (www.arnhembinnenstebuiten.nl). Alvast bedankt voor uw reactie!

25.05.2008 - Ben Gerritsen
Hallo luitjes, ik ben Ben Gerritsen en ik heb altijd op school 13 gezeten. Ik heb het er altijd prima naar mijn zin gehad. Ik woon nu in Dieren, ben getrouwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Vond het heel erg leuk om op de reünie te zijn, veel jeugdherinneringen kwamen weer terug.

25.04.2008 - K. Tutein Nolthenius
Leuk de beschrijvingen te lezen van bewoners en oud bewoners. Mijn voorouders hebben destijds Heijenoord gebouwd. In het familieboek schrijft mijn overgrootvader het volgende over het huis:
Het huis werd gebouwd, ter plaatse waar vroeger had gestaan een koepel, in den trant van een door den eigenaar C.D. Crommelin gezien landhuis aan den Hudson. Ten deele is daarbij gebezigd houtwerk enz. van het in 1857 gesloopte Wisseloord. De bezitting gekocht in 1846, 24½ H.A. groot en toenmaals bekend onder den naam van den ,,Koepel van Roëll", werd na het overlijden in 1902. van E.M. Tutein Nolthenius-Weymar, door hare kinderen langen tijd aangehouden als punt van samenkomst. Eerst in 1927 werd overgegaan tot verkoop. Het was toen 31¼ H.A. groot.

13.03.2008 - Ruurd Faber
Wat leuk om de naam van oude buurjongen Jan Ruuls op de site aan te treffen.
De Villa Heijenoord, die voor de oorlog een tijdje jeugdherberg is geweest stond bovenaan de Heijenoordseweg links. Ik herinner mij een prachtige witte villa, bewoond door de heer Beusker, die er niet van hield dat de buurjongens tamme kastanjes gingen zoeken in zijn bos (waar nu de Heijenoorschool staat). Daarom ging ik, samen met mijn buurjongen Paul Jonkman altijd heel vroeg (om 5 uur) het bos in!
Tegenover de villa, aan de andere kant van de weg) stond het koetshuis, een nogal vervallen gebouw. Er was ook een paardenweitje bij. Vanaf de villa Heijenoord was de Heijenoordseweg een smal weggetje met klinkerbestrating, dat zich door het bos slingerde om op een andere plaats dan thans op de Amsterdamseweg uit te komen.

27.01.2007 - Gerard Brouwer
Ik ben in 1939 geboren in de Rozenstraat 4-6, en heb er gewoond tot 1962. In Rozenstraat 4 voerde mijn moeder een winkel, in eerste instantie de melkwinkel van haar schoonouders en later een winkel voor groente en fruit. Mijn vader had een stadsboerderij op Rozenstraat 36, hier stonden 's winters ongeveer 8 koeien en 1 paard, bovendien was er een loods voor de paardenkar en landbouwwerktuigen. We hebben de historische en recente foto's bekeken en vinden deze fantastisch, en op één foto na is alles herkenbaar. De jeugdherberg Heijenoord kan ik echter niet meer plaatsen. Misschien kunt u mij vertellen waar deze heeft gestaan. Indien u het de moeite waard vind dan ben ik gaarne bereid het verhaal van mijn ouders en eventueel ook nog van mijn grootouders in het gastenboek te schrijven.

Klik hier om een bijdrage te schrijven
Terug 1 2 3


Startpagina | Sitemap | Disclaimer