Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

25.05.2008 - Ben Gerritsen
Hallo luitjes, ik ben Ben Gerritsen en ik heb altijd op school 13 gezeten. Ik heb het er altijd prima naar mijn zin gehad. Ik woon nu in Dieren, ben getrouwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Vond het heel erg leuk om op de reünie te zijn, veel jeugdherinneringen kwamen weer terug.

25.04.2008 - K. Tutein Nolthenius
Leuk de beschrijvingen te lezen van bewoners en oud bewoners. Mijn voorouders hebben destijds Heijenoord gebouwd. In het familieboek schrijft mijn overgrootvader het volgende over het huis:
Het huis werd gebouwd, ter plaatse waar vroeger had gestaan een koepel, in den trant van een door den eigenaar C.D. Crommelin gezien landhuis aan den Hudson. Ten deele is daarbij gebezigd houtwerk enz. van het in 1857 gesloopte Wisseloord. De bezitting gekocht in 1846, 24½ H.A. groot en toenmaals bekend onder den naam van den ,,Koepel van Roëll", werd na het overlijden in 1902. van E.M. Tutein Nolthenius-Weymar, door hare kinderen langen tijd aangehouden als punt van samenkomst. Eerst in 1927 werd overgegaan tot verkoop. Het was toen 31¼ H.A. groot.

13.03.2008 - Ruurd Faber
Wat leuk om de naam van oude buurjongen Jan Ruuls op de site aan te treffen.
De Villa Heijenoord, die voor de oorlog een tijdje jeugdherberg is geweest stond bovenaan de Heijenoordseweg links. Ik herinner mij een prachtige witte villa, bewoond door de heer Beusker, die er niet van hield dat de buurjongens tamme kastanjes gingen zoeken in zijn bos (waar nu de Heijenoorschool staat). Daarom ging ik, samen met mijn buurjongen Paul Jonkman altijd heel vroeg (om 5 uur) het bos in!
Tegenover de villa, aan de andere kant van de weg) stond het koetshuis, een nogal vervallen gebouw. Er was ook een paardenweitje bij. Vanaf de villa Heijenoord was de Heijenoordseweg een smal weggetje met klinkerbestrating, dat zich door het bos slingerde om op een andere plaats dan thans op de Amsterdamseweg uit te komen.

27.01.2007 - Gerard Brouwer
Ik ben in 1939 geboren in de Rozenstraat 4-6, en heb er gewoond tot 1962. In Rozenstraat 4 voerde mijn moeder een winkel, in eerste instantie de melkwinkel van haar schoonouders en later een winkel voor groente en fruit. Mijn vader had een stadsboerderij op Rozenstraat 36, hier stonden 's winters ongeveer 8 koeien en 1 paard, bovendien was er een loods voor de paardenkar en landbouwwerktuigen. We hebben de historische en recente foto's bekeken en vinden deze fantastisch, en op één foto na is alles herkenbaar. De jeugdherberg Heijenoord kan ik echter niet meer plaatsen. Misschien kunt u mij vertellen waar deze heeft gestaan. Indien u het de moeite waard vind dan ben ik gaarne bereid het verhaal van mijn ouders en eventueel ook nog van mijn grootouders in het gastenboek te schrijven.

05.08.2006 - Jan Ruuls
Ik ben in 1939 geboren op de Heyenoordseweg 74 en heb daar - met onderbreking wegens evacuatie - gewoond tot augustus 1947. Bij het surfen kwam ik via de site van oud-straatgenoot Ruud Faber over de Tamboersbosjeschool op deze site terecht. Ziet er echt fraai uit. Alleen de luchtfoto geeft een beperkt deel van de wijk weer. Ik zal nog eens kijken of er in de familiefotoalbums nog foto's staan van deze mooie wijk. Sinds 1947 woon ik in Groningen, maar kom nog regelmatig op de camping Warnsborn. Een wandeling door Mariendaal en de wijk wordt dan altijd gemaakt.

- Ruud Faber
Nog een bijdrage van mijn kant, maar over iets heel anders. Alle oudere Heijenoorders zullen zich de villa Heijenoord herinneren, die bovenaan de Heijenoordseweg stond. Jan Vredenberg vermeldt in zijn boekje over Heijenoord (zeer aanbevelenswaardig), dat de villa in de oorlog is verdwenen. Maar dit klopt niet, want ik kan me de villa uit de periode na de oorlog nog heel goed herinneren. Wie weet wanneer de villa is afgebroken. Ik denk ergens tussen 1960 en 1970, maar wie weet er meer van?

20.03.2006 - Ruurd Faber
Ik ben in 1939 geboren aan de Heijenoordseweg 84 en volg daarom uw website met de grootste belangstelling. Ik ben schoolgegaan op de Tamboersbosjeschool aan de Brantsenstraat, waar veel kinderen uit Heijenoord schoolgingen. Helaas is de school in 1999 gesloopt. Ik heb nu een website gemaakt over de school (www.tamboersbosjeschool.nl).

Klik hier om een bijdrage te schrijven
Terug 1 2 3


Startpagina | Sitemap | Disclaimer