Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

05.08.2006 - Jan Ruuls
Ik ben in 1939 geboren op de Heyenoordseweg 74 en heb daar - met onderbreking wegens evacuatie - gewoond tot augustus 1947. Bij het surfen kwam ik via de site van oud-straatgenoot Ruud Faber over de Tamboersbosjeschool op deze site terecht. Ziet er echt fraai uit. Alleen de luchtfoto geeft een beperkt deel van de wijk weer. Ik zal nog eens kijken of er in de familiefotoalbums nog foto's staan van deze mooie wijk. Sinds 1947 woon ik in Groningen, maar kom nog regelmatig op de camping Warnsborn. Een wandeling door Mariendaal en de wijk wordt dan altijd gemaakt.

- Ruud Faber
Nog een bijdrage van mijn kant, maar over iets heel anders. Alle oudere Heijenoorders zullen zich de villa Heijenoord herinneren, die bovenaan de Heijenoordseweg stond. Jan Vredenberg vermeldt in zijn boekje over Heijenoord (zeer aanbevelenswaardig), dat de villa in de oorlog is verdwenen. Maar dit klopt niet, want ik kan me de villa uit de periode na de oorlog nog heel goed herinneren. Wie weet wanneer de villa is afgebroken. Ik denk ergens tussen 1960 en 1970, maar wie weet er meer van?

20.03.2006 - Ruurd Faber
Ik ben in 1939 geboren aan de Heijenoordseweg 84 en volg daarom uw website met de grootste belangstelling. Ik ben schoolgegaan op de Tamboersbosjeschool aan de Brantsenstraat, waar veel kinderen uit Heijenoord schoolgingen. Helaas is de school in 1999 gesloopt. Ik heb nu een website gemaakt over de school (www.tamboersbosjeschool.nl).

18.03.2006 - Jan den Hertog
Leuk dat je een site hebt gemaakt van Heijenoord, de wijk waar ik geboren en getogen ben. Geboren op de Noordelijke Parallelweg 107, op de hoek van de Tulpstraat in 1935. Ik kwam op je site terecht omdat ik aan het zoeken was voor kennissen op schoolbank.nl. De historische foto's waren juist de plaatjes die ik zocht.

26.07.2005 - Dick Ausems
Leuke site. Mocht er iemand in de 'van Wageningenstraat' behoefte hebben aan de bouwtekeningen van onze huizen, ik heb er een kopie van.

15.06.2005 - Hans Faber
Ben geboren in 1944 op de Heijenoordseweg. Later op "kleuterzorg" geweest (waar nu Het Dorp staat). Zou daar graag foto's van zien. Wie kan me helpen?

02.05.2005 - Rinus Unck
Ik ben zeer verrast door jullie site. Wij hebben van 1972 tot 1982 gewoond in de Veluwestraat. Na een conflict met de gemeente Arnhem over een zandafgraving voor de school aan de Veluwestraat heb ik samen met enkele andere bewoners een wijkvereniging opgericht. Enkele feiten die we gerealiseerd hebben zijn een verkeersregulatieplan, bouw bejaardenwoningen, badmintonvereniging,trapveldje, e.d. Ik woon inmiddels al meer dan 20 jaar in het zuiden van het land, maar we kijken nog regelmatig met veel plezier terug op onze tijd in de Veluwestraat.

Klik hier om een bijdrage te schrijven
Terug 1 2 3


Startpagina | Sitemap | Disclaimer