Achtergrond
Lied
Oproep
Kerncijfers
Kaart
Luchtfoto
Gemeentebericht
Buiten Gewoon Beter
Stichting Geluidshinder
Adresboek
Afvalwijzer
Agenda
Buurtbemiddeling
Uitvaartondernemer
Vraag & Aanbod
Recent
Historisch
Callunastraat sept. 1944
Twee Airborne Parachutisten
Winkels Heijenoord
Muurtje trekken
Sleetje rijden
Rozenstraat
De tragische dood
Oude herinneringen
Bakkerij Schonis
De beer van Heijenoord
Links

27.02.2011 en 27.03.2011 Bijeenkomsten van Leef!
Volgende Leef!-bijeenkomsten zijn op 27 februari en 27 maart. Vanaf 15.00 uur kan je komen binnenlopen voor een kopje koffie. Rond 17.30 uur is de bijeenkomst afgelopen (voor wie een hapje wil blijven eten). Locatie: KKC in Het Dorp. Zie ook bij Oproep en Verslag.


29.03.2008 Nationale Scoutingdag
Zaterdag 29 maart is het nationale Scoutingdag. In het hele land openen Scoutinggroepen hun deuren om te laten zien wat Scouting is. Ook bij Scoutinggroep de Geuzen is iedereen welkom om te komen kijken!

Tussen 14:30 en 16:30 uur laten zij met al haar leden allerlei typische Scoutingactiviteiten zien. Er zijn verschillende spelletjes te spelen, er is een stormbaan, je kunt brood bakken. Kom jij ook?

Locatie: De Rotsblokken, Diependalseweg 3 in Arnhem. Koffie, thee en ranja staat klaar. De Scoutinggroep de Geuzen hoopt jullie allemaal te zien op 29 maart!


Iedere vrijdagavond gebedsspreekuur
In de Sionkerk aan de Callunastraat 6 wordt iedere vrijdagavond een gebedsspreekuur gehouden, Healing Room genaamd. De kerk is open van 19:00 tot 21:00 uur. Het is gratis en open voor iedereen. Er wordt gewerkt met een interkerkelijk team en iedereen krijgt prive-gebed door een team van drie mensen. We bidden voor zieken, voor mensen met allerlei psycho-sociale problemen, privacy wordt gehandhaaft.


02.05.2006 t/m 20.05.2006 Locatievoorstelling 'Kaspar'
Van dinsdag 2 mei t/m zaterdag 20 mei om 20.30 uur brengt Theaterwerkplaats Generale Oost haar allereerste locatievoorstelling 'Kaspar' van het kunstenaarscollectief 'de Waterlanders' uit Wageningen. Het vertrouwde Theater aan de Rijn wordt tijdelijk verruild voor een in onbruik geraakt kortsluitingslaboratorium op het voormalige KEMA-terrein in Arnhem, thans het BusinessPark Arnhem. Meer informatie op www.generaleoost.nl.


11.05.2006 Afsluitende bijeenkomst Wijkvisie
Op 11 mei vindt een afsluitende bijeenkomst plaats voor bewoners om met elkaar over de wijkvisie te discussiëren. Deze bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van het verpleeghuis Heijendaal van 20.00 uur tot 21.30 uur. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd! Op grond van de schriftelijke reacties en de uitkomsten van de discussie op 11 mei, stellen we een definitieve visie op die we met de gemeente en andere partijen gaan bespreken.

Achtergrondinformatie: vorig jaar heeft een groep wijkbewoners excursies gemaakt naar projecten in andere gemeenten waar overlast van spoor en wegen op een creatieve manier te lijf is gegaan. Op 2 februari van dit jaar heeft een groep van zo'n 40 bewoners een avond lang op een creatieve manier nagedacht over de wijk. Op deze avond zijn tekeningen gemaakt waarin oplossingen voor de overlast van spoor en verkeer zijn getekend en beschreven. Op grond hiervan is een concept-visie opgesteld. De hoofdlijnen van deze concept-visie worden van 12 april tot 10 mei op vier plaatsen in de wijk gepresenteerd met een 'postertentoonstelling'. Wij hopen dat zo veel mogelijk mensen komen kijken en een reactie geven op de posters. Dat kan door middel van een reactieformulier dat bij de tentoonstellingen klaarligt. U kunt het ter plekke invullen en achterlaten.

De tentoonstelling is van 12 april tot 10 mei te zien op de volgende locaties:

Verpleeghuis Heijendaal St. Elisabethshof 201, openingstijden: ma./di. 10:00-17:00 uur, woe. t/m zo. 10:00-19:30 uur
Wijkcentrum Arnhem-West Brouwerijweg 112, openingstijden: di. 9:00-16:00 uur, woe. 9:00-12:00 uur, vrij. 9:00-12:00 uur
Heijenoordschool Gentiaanstraat 25, openingstijden: ma. t/m vrij. 8:30-16:00 uur
Galerie Alexander Alexanderstraat 27, openingstijden: woe. t/m za. 10:00-15:00 uur


29.04.2006 Programma Koninginnedag
Onder de muzikale begeleiding van de West Arnhemse Muziek Vereeniging gaat de optocht de wijk door (om 9:00 uur start de optocht vanaf het Nassauplein). Doe mee en versier je fiest, step, kruiwagen of iets anders op wielen zo bont en mooi als je maar kunt. Iedere deelnemer ontvangt een verrassing. De origineelste deelnemers vallen in de prijzen.

10:00 - 12:00 uur Kinderspelen
Na de optocht kun je je inschrijven voor de kinderspelen, met dit jaar weer nieuwe spellen. Inschrijven doe je bij de kraam op het Nassauplein en dat kan tot 11:00 uur. Er kunnen mooie prijzen gewonnen worden, die je vooraf kunt bekijken in de etalage van Ron's Bloemenwinkel op de Oranjestraat. Rondom de kinderspelen worden er lekkere pannenkoeken gebakken. Als je spellen op je kaart hebt gespeeld, krijg je een prachtige medaille.

11:30 - 12:00 uur Ronde van Lombok
Wie loopt er het snelst in de wijk? In verschillende leeftijdscatergorieën.

12:30 uur Prijsuitreiking
De Prijsuitreiking van de versierde optocht, de kinderspelen en de Ronde van Lombok krijgen de prijzen uitgereikt


28.03.2006 inspraakbijeenkomst wijkbestemmingsplan Heijenoord-Het Dorp
Op dinsdag 28 maart organiseert de gemeente een inspraakbijeenkomst over het nieuwe wijkbestemmingsplan Heijenoord-Het Dorp. Tussen 16:00 en 17:30 uur kunt u binnenlopen in het kerkgebouw (KKC) op het terrein van Het Dorp. Voor vragen over dit bestemmingsplan, zie de website van de Gemeente Arnhem of u kunt contact opnemen met de heer L.A. Silva van de dienst Stadsontwikkeling, telefoon 026-3774105.

Het Dorp is nu nog een woonomgeving voor uitsluitend gehandicapten, met de vormen van zorg die noodzakelijk zijn. In het nieuwe bestemmingsplan geeft de gemeente de ruimte aan Het Dorp om te veranderen naar een gemengde woonomgeving voor mensen met én zonder handicap. Ook zorgvoorzieningen zijn daarbij inbegrepen. In het bestemmingsplan staan richtlijnen hoe Het Dorp dit kan uitvoeren. Op de bijeenkomst van 28 maart kunt u ook informatie krijgen over de plannen voor Groot Klimmendaal en het wijkcentrum Arnhem West.


23.02.2006 Debat "Spoort het nog met de sporen door Arnhem?"
In het Hoofdkwartier, Oude Kraan 72, vindt op 23 februari om 20:00 uur het debat "Spoort het nog met de sporen door Arnhem?" plaats, waarbij alle politieke partijen in Arnhem en bewoners van de wijken Heijenoord/Lombok, Burgemeesterskwartier, Transvaalbuurt, St. Marten, Presikhaaf en Spporhoek zijn uitgenodigd.

Het is verkiezingstijd. En toch is het vreselijk stil - niet op het spoor, integendeel! - maar over het spoor. En met name stil in de Arnhemse politiek. Heel veel bewoners die langs en inde buurt van het spoor in door Arnhem-Noord wonen, maken zich zorgen over wat ons de komende jaren te wachten staat. Een mooi nieuw station, een mooi Arnhem-Centraal! Maar de sporen die ernaartoe leiden zullen nog meer lawaai, stank, trillingen en stof veroorzaken. De inpassing van het vierde perron, de ongelijkvloerse kruizing en de verbreding van het spoor aan de Oostzijde van het station. Het zijn alle maal inbreuken op de leefomgeving van omwonenden met grote gevolgen. De situatie is beroerd tot slecht en zal met de huidige plannen niet verbeteren. Het lijkt wel of de gemeente Arnhem slechts volgt wat ProRail ontwerpt.

Het Platform Sporen Arnhem - het platform van de wijken die liggen aan het spoor in Arnhem-Noord - wil in samenwerking met de Stichting Geluidshinder Arnhem-West een debat organiseren met de Arnhemse politiek over een duurzame oplossing voor de inpassing van de sporen door de wijken in Arnhem-Noord.

Organisatie: Het Platform Sporen Arnhem en Stichting Geluidshinder Arnhem-West


Startpagina | Sitemap | Disclaimer